Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Intensieve thuisschoonmaak, begeleiding, ondersteuning en training

Drago traint, begeleidt en ondersteunt de kwetsbare bewoner.

Ruim 18 jaar ervaring als leefbaarheidsconsulent bij verschillende woning corporaties in (achterstands) wijken. Bijna 10 jaar eigenaar van een schoonmaakbedrijf. Wat krijg je dan? Een Vernieuwende aanpak in de zorg!

Door de reeds ingezette decentralisatie van de zorg, komen steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid zelfstandig in de wijk te wonen. De gemeentes zorgen voor ondersteuning indien nodig. Ik heb het afgelopen 1,5 jaar gesprekken gevoerd met buurtteams, zorginstellingen, GGZmedewerkers, bewindvoerders en gemeentes over de ontwikkeling hiervan.

Mensen met een psychische kwetsbaarheid die zelfstandig wonen, vinden het soms lastig om de woning schoon te houden. Het gevolg is vervuiling en soms zo erg dat de buren hier over klagen. Een woning schoonhouden is lastig als je dit nooit geleerd hebt. Drago cleaning heeft een training ontwikkeld waarbij wij de bewoner trainen in het schoonhouden van zijn of haar woning. Het afgelopen half jaar hebben wij samen met een zorginstelling een pilot gedraaid bij 7 bewoners in de wijk. Dit heeft zeer mooie resultaten opgeleverd. De bewoner is in staat zijn woning opgeruimd te houden en er is goed contact met de buren!

Wij volgen het volgende stappenplan om dit te realiseren:

  1. Huidige situatie
  2. Intake
  3. Plan van aanpak
  4. Training
  5. Evaluatie
  6. Conclusie

Begeleiders, Sociaal teamleden, Gemeentes:

persoonlijk/ woonbegeleiders, sociaal wijkteamleden, dorpsteamleden en iedere zorgverlener in de wijk, de zorg in de wijk staat onder druk. Veel kwetsbare bewoners met zorg aan huis komen de deur niet meer uit en dreigen een zorgmijder te worden. Met alle gevolgen van dien. Vervuiling, verwaarlozing en misschien zelfs burenoverlast. De zorg in de wijk is momenteel hard nodig! Drago cleaning begeleidt en helpt bewoners die de woning lastig of even niet zelf kunnen schoonhouden. Drago cleaning brengen rust en structuur. De woning wordt opgeruimd. De bewoner heeft wekelijks contact met onze medewerker, een vast gezicht! De medewerker van Drago heeft een signalerende functie en bouwt een band op. Samen met jullie helpen wij de bewoner door een lastige periode heen. Wij komen altijd binnen en zijn goed in ons werk. Iedereen verdiend aandacht, zeker in deze onzekere tijden! Wij zijn per direct inzetba

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren